• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια
Οικιακά ακάρεα

Τα ακάρεα ανήκουν στα Αρθρόποδα, έχουν μικροσκοπικό μέγεθος που δεν γίνεται εμφανές από την ανθρώπινη όραση, παρά μόνο με την βοήθεια μεγεθυντικών φακών. Κάποια είδη τους όπως τα οικιακά ακάρεα ευθύνονται για την εμφάνιση αλλεργιών όπως δερματίτιδες,

Κοριοί

Οι κοριοί είναι έντομα που ανήκουν στην οικογένεια Cimidae, αποτελούν εκτοπαράσιτα που ζουν και τρέφονται στην επιφάνεια του σώματος του ξενιστή, ενώ το είδος που παρουσιάζει υγειονομικό ενδιαφέρον είναι το Cimex lectularius (κοριός του κρεβατιού).

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae και ανήκουν στην τάξη Υμενόπτερα.

Κουνούπι

Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε ευρεία κλίμακα είναι σε πολλές περιπτώσεις επιβεβλημένη λόγω των επιδημιών ασθενειών που μεταδίδουν, αλλά και του γεγονότος ότι σε ορισμένες περιοχές η παρουσία μεγάλων πληθυσμών τους καθιστά προβληματική τόσο τη διαβ

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι παρασιτικά αιμομυζητικά έντομα που ανήκουν στην τάξη των Σιφοναπτέρων. Υπάρχουν πολλά είδη ψύλλων αλλά τα περισσότερα έχουν μήκος 2-3mm το χρώμα τους είναι μαύρο ή καφέ.

Σαράκι

Το Σαράκι υπάρχει στην φύση και βρίσκεται παντού αφού είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας, καταναλώνοντας το σάπιο ξύλο ή το ξύλο που μπορεί να προέρχεται από άρρωστα δένδρα, σπασμένους κλάδους, έπιπλα, πατώματα, σκεπές, έργα τέχνης, τέμπλα εκκλησιών,

Κατσαρίδες

Η αμερικάνικη κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα. Ζει λιγότερο από ένα χρόνο. Στη χώρα μας συναντάται στη νότια Ελλάδα και όχι στη βόρεια. Ο κύκλος ζωής της διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

Μύγες

Η οικιακή μύγα μπορεί να φέρει πάνω της 1,5 εκατ. μικροοργανισμούς περίπου. Μερικά είδη μικροοργανισμών που μεταφέρει είναι τα εξής: σαλμονέλα, διάφορα εντεροβακτηρίδια, υιός της πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας, παθογόνα εντερικά πρωτόζωα.

Έντομα αποθηκών

Έντομο αποθηκών θεωρείται κάθε είδος εντόμου που προσβάλλει και ζημιώνει ένα προϊόν και μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί σε ένα χώρο που φιλοξενεί για αρκετό χρονικό διάστημα γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα.

Ψαράκια

Το ασημόψαρο, Lepisma saccharina, είναι μικρό έντομο. Έχει μορφή ψαριού, ασημί ,άπτερο, με μακριές κεραίες. Είναι νυκτόβιο και τρέφεται κυρίως με ζάχαρη και άμυλο. Δεν προκαλεί σοβαρές προσβολές. Στα σπίτια βρίσκεται κυρίως στο υπόγειο ή τη σοφίτα.

Σφήκες

H σφήκα είναι υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα.

Αράχνες

Οι αράχνες είναι μία από τις 11 τάξεις των αραχνιδίων που ανήκει στα Αρθρόποδα. Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων

Μυριάποδα - Ισόποδα

Τα Χειλόποδα αλλιώς Εκατοντάποδα είναι ομοταξία των αρθροπόδων, ανήκουν στα Μυριάποδα και διακρίνονται για τα αρθρωτά εξαρτήματά τους. Ανήκουν οι γνωστές «σαρανταποδαρούσες» (Scolopendra)

Σαλιγκάρια – Λίμακες

Τα Γαστερόποδα αποτελούν μια από τις τάξεις του φύλλου Μαλάκια και στην παρούσα μελέτη αναφέρονται χερσαίοι αντιπρόσωποι τους, τα κοινώς ονομαζόμενα σαλιγκάρια. Φέρουν κέλυφος, χωρίς να παραλείπονται και οι λίμακες (γυμνοσάλιαγκες).

Τρωκτικά

Τα τρωκτικά ανήκουν στα θηλαστικά και αποτελούν υψηλή πηγή κινδύνου για τον άνθρωπο, καθώς ευθύνονται για μεγάλο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, μεταφέροντας σαν φορείς σοβαρές ασθένειες, όπως λεπτοσπείρωση, πανώλη, τύφο, σαλμονέλωση.

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ