• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια
Οι ψύλλοι είναι παρασιτικά αιμομυζητικά έντομα που ανήκουν στην τάξη των Σιφοναπτέρων. Υπάρχουν πολλά είδη ψύλλων αλλά τα περισσότερα έχουν μήκος 2-3mm το χρώμα τους είναι μαύρο ή καφέ.


Τα πιο κοινά είναι τα Ctenocephalides felis (κοινώς ο ψύλλος της γάτας), Ctenocephalides canis (κοινώς ο ψύλλος του σκύλου), τα οποία απαντώνται σε οικίες και χώρους που υπάρχουν κατοικίδια ζώα.


Τα τέλεια έντομα των ψύλλων τρυπούν το δέρμα των θηλαστικών ή των για να τραφούν με το αίμα τους. Ωστόσο, οι προνύμφες των ψύλλων τρέφονται με οργανικές ουσίες σε χαλιά, σε στρωσίδια, κλινοσκεπάσματα και συνεπώς τα υψηλά επίπεδα υγιεινής μπορούν να καθυστερήσουν τον κύκλο ζωής. Είναι πολύ συνηθισμένο μια εστία ψύλλων να παραμείνει αδρανής σε ένα άδειο σπίτι και να ενεργοποιηθεί όταν κατοικηθεί από νέους ενοίκους.


Τα κουκούλια των ψύλλων μπορεί να παραμείνουν αδρανή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 2 έτη)

Πρόληψη

Συχνός καθαρισμός των χώρων ανάπαυσης των κατοικίδιων με ηλεκτρική σκούπα και πλύσιμο των κουβερτών και λοιπών υφασμάτων με θερμοκρασίες άνω των 50°C. 


Xρήση αντιπαρασιτικών κολάρων προστασίας για την ενεργητική προστασία των κατοικίδιων. Εφόσον τα ζώα είναι προσβεβλημένα συνίσταται ψεκασμός των ζώων με εγκεκριμένα κτηνιατρικά σκευάσματα.


Τακτική αποψίλωση (κόψιμο χόρτων) σε όλους τους χώρους γύρω από το προσβεβλημένο κτίριο.   


ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ