• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια

Κατσαρίδα Αμερικανική

Η αμερικάνικη κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα. Ζει λιγότερο από ένα χρόνο. Στη χώρα μας συναντάται στη νότια Ελλάδα και όχι στη βόρεια. Ο κύκλος ζωής της διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Είναι έντομο παμφάγο, βρίσκεται στους υπονόμους, υπόγεια στα αποχετευτικά συστήματα και μπορεί να γίνει κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία.

Κατσαρίδα Γερμανική

Η γερμανική κατσαρίδα (Blattela germanica). Είναι η πιο διαδεδομένη στον κόσμο. Έχει μήκος 10 ? 16 χιλιοστά. Τα αρσενικά έχουν χρώμα καστανόξανθο και τα θηλυκά είναι λίγο πιο σκούρα. To διακριτικό της γνώρισμα είναι οι δύο επιμήκεις γραμμές σκοτεινού χρώματος στο κεφάλι. Συναντάται εντός των διαμερισμάτων. Προτιμά τα ζεστά, υγρά μέρη του σπιτιού όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Φωλιάζει μέσα σε ηλεκτρικές συσκευές και μέσα στα ντουλάπια που έχετε τρόφιμα. Μπορεί να κάνει από 150 έως 300 αυγά στη ζωή της και ζει λιγότερο από ένα έτος.

Αντιμετώπιση  

Η γερμανική κατσαρίδα αντιμετωπίζεται με την χρήση εντομοκτόνων gel. Ο τρόπος αυτός είναι ακίνδυνος, άοσμος και ταυτόχρονα αποτελεσματικός. Η απεντόμωση κατσαρίδας με τη χρήση αυτής της μεθόδου αποφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε σημεία στα οποία δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και είναι αδύνατος ο ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης.

Η αμερικανική και η ανατολική κατσαρίδα αντιμετωπίζονται μέσω ψεκασμού. Η εφαρμογή απεντόμωσης κατσαρίδας πραγματοποιείται με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης και ψεκάζονται οι απαραίτητες επιφάνειες του χώρου.

Ο ψεκασμός γίνεται σε υπόγεια, φρεάτια υπονόμων, διαδρόμους, σκάλες, λεβητοστάσια και αλλού.

Οι κατσαρίδες βρίσκονται παντού. Μπορούμε να τις συναντήσουμε σε όλα τα μέρη του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως έχουν δραστηριότητα το βράδυ και όταν δεν υπάρχει έντονος φωτισμός. Μάλιστα εάν παρατηρήσετε αρκετά έντομα την ημέρα τότε σημαίνει πως το πρόβλημα ίσως είναι αρκετά μεγάλο.

Σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τις Απεντομώσεις Κατσαρίδας

Μπορούμε να απαλλαχτούμε από τις κατσαρίδες με μια απεντόμωση;

Αναλόγως το μέγεθος της προσβολής και το είδος της κατσαρίδας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μπορεί να έχουμε οριστική απαλλαγή με την πρώτη εφαρμογή απεντόμωσης. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν παραπάνω από μια εφαρμογές απεντόμωσης κατσαρίδας.

Πόση ώρα διαρκεί μια απεντόμωση κατσαρίδας;

Σε απλές εφαρμογές η απεντόμωση κατσαρίδας μπορεί να διαρκέσει από μισή έως μια ώρα. Σε μεγάλους και απαιτητικούς χώρους ο χρόνος απεντόμωσης κατσαρίδας διαφέρει.

Πρέπει να λείπετε από το σπίτι κατά την απεντόμωση κατσαρίδας;

Όχι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε κατά την απεντόμωση κατσαρίδας είναι εντελώς ακίνδυνα και δεν χρειάζεται να φύγετε από το χώρο ούτε εσείς ούτε τα κατοικίδιά σας.


ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ