• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια
Σαλιγκάρια – Λίμακες

Τα Γαστερόποδα αποτελούν μια από τις τάξεις του φύλλου Μαλάκια και στην παρούσα μελέτη αναφέρονται χερσαίοι αντιπρόσωποι τους, τα κοινώς ονομαζόμενα σαλιγκάρια. Φέρουν κέλυφος, χωρίς να παραλείπονται και οι λίμακες (γυμνοσάλιαγκες).

Τρωκτικά

Τα τρωκτικά ανήκουν στα θηλαστικά και αποτελούν υψηλή πηγή κινδύνου για τον άνθρωπο, καθώς ευθύνονται για μεγάλο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, μεταφέροντας σαν φορείς σοβαρές ασθένειες, όπως λεπτοσπείρωση, πανώλη, τύφο, σαλμονέλωση.

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae και ανήκουν στην τάξη Υμενόπτερα.

Κουνούπι

Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε ευρεία κλίμακα είναι σε πολλές περιπτώσεις επιβεβλημένη λόγω των επιδημιών ασθενειών που μεταδίδουν, αλλά και του γεγονότος ότι σε ορισμένες περιοχές η παρουσία μεγάλων πληθυσμών τους καθιστά προβληματική τόσο τη διαβ

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι παρασιτικά αιμομυζητικά έντομα που ανήκουν στην τάξη των Σιφοναπτέρων. Υπάρχουν πολλά είδη ψύλλων αλλά τα περισσότερα έχουν μήκος 2-3mm το χρώμα τους είναι μαύρο ή καφέ.

Σαράκι

Το Σαράκι υπάρχει στην φύση και βρίσκεται παντού αφού είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας, καταναλώνοντας το σάπιο ξύλο ή το ξύλο που μπορεί να προέρχεται από άρρωστα δένδρα, σπασμένους κλάδους, έπιπλα, πατώματα, σκεπές, έργα τέχνης, τέμπλα εκκλησιών,

Κατσαρίδες

Η αμερικάνικη κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα. Ζει λιγότερο από ένα χρόνο. Στη χώρα μας συναντάται στη νότια Ελλάδα και όχι στη βόρεια. Ο κύκλος ζωής της διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

Μύγες

Η οικιακή μύγα μπορεί να φέρει πάνω της 1,5 εκατ. μικροοργανισμούς περίπου. Μερικά είδη μικροοργανισμών που μεταφέρει είναι τα εξής: σαλμονέλα, διάφορα εντεροβακτηρίδια, υιός της πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας, παθογόνα εντερικά πρωτόζωα.

Έντομα αποθηκών

Έντομο αποθηκών θεωρείται κάθε είδος εντόμου που προσβάλλει και ζημιώνει ένα προϊόν και μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί σε ένα χώρο που φιλοξενεί για αρκετό χρονικό διάστημα γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα.

Ψαράκια

Το ασημόψαρο, Lepisma saccharina, είναι μικρό έντομο. Έχει μορφή ψαριού, ασημί ,άπτερο, με μακριές κεραίες. Είναι νυκτόβιο και τρέφεται κυρίως με ζάχαρη και άμυλο. Δεν προκαλεί σοβαρές προσβολές. Στα σπίτια βρίσκεται κυρίως στο υπόγειο ή τη σοφίτα.

Σφήκες

H σφήκα είναι υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα.

Απολύμανση με… ρομπότ στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

Ρομπότ επιστρατεύει το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη μάχη κατά του κορωνοϊού.Το ρομπότ, το οποίο ζυγίζει 140 κιλά και έχει το ύψος ενός ψηλού άνδρα, περιηγείται στους χώρους του αεροδρομίου με σκοπό να καταστρέφει βακτήρια και ιούς, ανάμεσα στους ..

Ντουμπάι: Τεχνολογικές καινοτομίες ενάντια στον κορονοϊό

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ευχαριστεί θερμά τους κυρίους Γιώργο και Ιάκωβο Παντελίδη για την προληπτική απολύμανση στην οποία προέβησαν το πρωί του Σαββάτου 13-06-2020 σε ...

Τριφυλία: Την επισκευή και απολύμανση των κάδων καθαριότητας ζητά ο Γιάννης Παρασκευόπουλος

Σε αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουμε μιλήσει ως παράταξη, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος έχω επισημάνει τα ζητήματα καθημερινότητας, που απασχολούν τους συνδημότες μας. Ένα χρόνο από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με του

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ