• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια

Το καλοκαίρι -παρά τις "αναποδιές του" είναι εδώ και μαζί του και τα κουνούπια. Και για όσους ψάχνουν πιο φυσικούς τρόπους για να προστατευτούν από αυτά, η λύση βρίσκεται σε φυτά που μπορούν να καλιεργήσουν τόσο μέσα στο σπίτι τους όσο και εκτός.

7 φυτά που απωθούν τα κουνούπια
Λεβάντα για τα κουνούπια

 

Δεντρολίβανο

Ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που απωθεί τα έντομα; Το αγαπημένο σας βότανο για το κοτόπουλο, το δεντρολίβανο, εκτός από το να δίνει γεύση στο φαγητό απωθεί και τα κουνούπια! Κρατάει επίσης τις κατσαραίδες μακριά και για αυτό θα μπορούσατε να βάλετε δυο όμροφες γλάστρες με δεντρολίβανο στην είσοδο του σπιτιού σας για να προστατευτείτε και από τα κουνούπια και από τις κατσαρίδες.

Χρυσάνθεμα

Ενα υπέροχο λουλούδι που θα ομορφύνει το μπαλκόνι σας ή και το τραπέζι σας και ταυτόχρονα θα διώξει μακριά κουνούπια, σκαθάρια κατσαρίδες, μηρμύγκια χάρη σε μια ένωση που υπάρχει στο φυτό αυτό και λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά με τα σπρέι κατά των εντόμων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Λεμονόχορτο

Μπορεί το λεμονόχορτο να μην είναι το πιο κοινό φυτό που θα βρείτε στα μπαλκόνια και στους κήπους των ελληνικών σπιτιών αλλά μάλλον θα πρέπει να γίνει αγαπημένο μας καθώς πρόκειται για ένα μαγικό φυτό με το υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών που… μισούν τα κουνούπια.

Κατιφές

Ενα πανέμορφο λουλούδι ο κατιφές εκτός από το να ομορφαίνει το χώρο μας διώχνει μακριά και τα κουνούπια.

Βασιλικός

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι στην επαρχία που να μην έχει έναν ωραίο φουντωτό βασιλικό στο μπαλκόνι ή στην αυλή του. Ενα υπέροχο φυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την ίδια ώρα αρωματίζει υπέροχα το χώρο και διώχνει μακριά τα κουνούπια. Ο βασιλικός μπορεί να μεγαλώσει και σε εσωτερικό χώρο αλλά σίγουρα χρειάζεται 8 ώρες ηλιακού φωτός.

Σκόρδο

Το άρωμά του διώχνει μακριά τα κουνούπια και τα λοιπά σκαθάρια. Για το τι μπορεί να κάνει στο φαγητό δεν χρειάζεται συζήτηση…
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/green/7-fyta-poy-diohnoyn-ta-koynoypia


ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ