• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
 • Αθήνα, Νότια προάστεια

Απολύμανση μικροβιοκτονία για Ελευσίνα

Απολύμανση είναι η διαδικασία κατά την οποία καταστρέφονται όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί (ιοί, βακτήρια κλπ), διακόπτοντας με αυτό τον τρόπο την αλυσίδα μετάδοσή τους. Η απολύμανση πραγματοποιείται σε όλους τους χώρους (βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ – μπαρ, κατοικίες κ.λπ.). Μετά από την εφαρμογή ο χώρος είναι απαλλαγμένος από παθογόνους μικροοργανισμούς και μικρόβια. Η απολύμανση γίνετε με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων εκνέφωσης (fogger), τα οποία και διασπούν το απολυμαντικό σκεύασμα σε μικροσταγονίδια (εκνέφωμα), τα οποία επικάθονται στις επιφάνειες και μ’ αυτόν τον τρόπο απολυμαίνεται ο χώρος σας. Όλα τα απολυμαντικά σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο για χρήση από επαγγελματίες απολυμαντές . Η Pest Free Απολυμαντική Προστασία χρησιμοποιεί απολυμαντικά σκευάσματα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταπολέμηση του μικροβιακού φορτίου, συμπεριλαμβανομένου του CoVid-19, φροντίζοντας για την υγιεινή των χώρων σας.

Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της εσφαλμένης χρήσης λέξεων και όρων, κάτι που ισχύει και με τον ορισμό της απολύμανσης. Αυτό συμβαίνει διότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν συνδέσει στο μυαλό τους, ότι ο όρος περιλαμβάνει τo σύνολο των υπηρεσιών απεντόμωσης, μυοκτονίας και άλλων εφαρμογών ελέγχου, καταπολέμησης και αντιμετώπισης παρασίτων. Μερικές φορές αντί του όρου απολύμανση χρησιμοποιείται ο όρος «μικροβιοκτονία», και αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται αναφορά σε μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς όχι όμως σε έντομα, τρωκτικά και άλλα επιβλαβή παράσιτα.

Απεντόμωση για Ελευσίνα

Στην επιχείρησή μας., η Απεντόμωση πραγματοποιείται με επιλογή των κατάλληλων σκευασμάτων και τρόπων εφαρμογής (σε μορφή υγρού και τζελ, φερομονικών παγίδων έλεγχου και εγκλωβισμού  κ.α.) για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που έχει να κάνει με έντομα (έρποντα και ιπτάμενα) σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκονται.
Σεβόμενοι τις αρχές της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και τηρώντας τους σχετικούς κανονισμούς της I.P.M. (Integrated Pest Management – Ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων), η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνονται τόσο οι άνθρωποι και τα κατοικίδια που βρίσκονται στον χώρο, όσο και το περιβάλλον. 
Η Απεντόμωση στοχεύει στον έλεγχο και την καταπολέμηση όλων των ειδών των εντόμων, ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, ψύλλοι, έντομα αποθήκευσης τροφίμων, σφήκες ), ερπόντων και βαδιστικών (κατσαρίδα, κοριός, ψύλλος, μυρμήγκι, αράχνες, ψαλίδες, τσιμπούρια, ψείρες, μυριάποδα). Η Απεντόμωση αποτελεί απαιτούμενη υπηρεσία για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς – βιομηχανικούς χώρους καθώς και επιδιωκόμενη υπηρεσία για τις οικίες, για τον λόγο ότι τα έντομα προκαλούν επιπτώσεις στην Δημόσια υγεία (δερματίτιδες, άσθμα, κνησμό, γαστρεντερολογικές ασθένειες), ενώ πολλά είναι ενοχλητικά στο ανθρώπινο περιβάλλον.    
Η επιχείρηση μας Pest Free Απολυμαντική Προστασία παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Απεντόμωσης το οποίο βασίζεται στις αρχές του Integrated Pest Management (IPM) και περιλαμβάνει την Πρόληψη, τον Έλεγχο και την Καταστολή των εντόμων. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος, και περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

 • Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, σχισμές, κενά στις πόρτες, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες), ως μέθοδος πρόληψης. 
 • Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης ( συνήθως σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση του εντόμου. 
 • Επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος εφαρμογής και η πιθανή συχνότητα εφαρμογής.
 • Η συχνότητα της Απεντόμωσης εξαρτάται κυρίως από το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος από παράσιτα. Για τις κατοικίες είναι αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται μία με δύο φορές το χρόνο για να διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Στους επαγγελματικούς χώρους απαιτείται μεγαλύτερη συχνότητα εφαρμογών εντός του έτους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (εταιρείες αποθήκευσης και επεξεργασίας τροφίμων, καταστήματα εστίασης κ.α.)

Μυοκτονία για Ελευσίνα

Μυοκτονία είναι η διαδικασία καταπολέμησης των τρωκτικών (ποντικοί, αρουραίοι) καθώς και ο αποκλεισμός αυτών από πιθανή μελλοντική επανεμφάνιση σε χώρους επιχειρήσεων και οικιών. Τα τρωκτικά αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, καθώς εκτός από τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσουν σε προϊόντα, υλικά, εγκαταστάσεις , αποτελούν φορείς σοβαρών επιδημικών ασθενειών μεταφέροντας παθογόνους μικροοργανισμούς οι οποίοι είναι βλαβεροί για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, η γνώση του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης και η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, όπου κι αν έχετε πρόβλημα, είτε σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, γραφεία, οικίες, είτε σε χώρους υγειονομικής σημασίας όπως νοσοκομεία, ιατρεία, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χώροι εστίασης, επιχειρήσεις τροφίμων.

Κύριος στόχος της Μυοκτονίας είναι η πλήρης απαλλαγή του χώρου από τα τρωκτικά τα οποία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο. Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, η γνώση του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης και η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Σε κάθε Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Τρωκτικών το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η Πρόληψη και η Αποτροπή εγκατάστασής τους στους χώρους που θέλουμε να εξυγιάνουμε. Για τον Σχεδιασμό και την Εγκατάσταση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Μυοκτονίας ακολουθούνται τα παρακάτω απαραίτητα βήματα:

 1. Έλεγχος του περιβάλλοντα χώρου των εγκαταστάσεων (γειτνιάζουσες εκτάσεις, αστική περιοχή, αποχετευτικά δίκτυα, κ.α.)
 2. Έλεγχος της υποδομής και των εγκαταστάσεων για τυχόν κτηριακές ελλείψεις (τρύπες σε τοίχους, καλώδια που εισέρχονται στο κτήριο και αφήνουν ανοίγματα στα τοιχία, σχισμές, ανοίγματα κάτω από πόρτες, ανοιχτές αποχετεύσεις, κλαδιά δέντρων που ακουμπούν στο κτήριο κ.α.)
 3. Προσδιορισμός και Υπόδειξη προς τους πελάτες, των πιθανών ευάλωτων σημείων στις εγκαταστάσεις που αποτελούν πιθανά σημεία εισόδου των τρωκτικών στους εσωτερικούς χώρους
 4. Εντοπισμός πιθανών πηγών από τις οποίες αναζητούν και προμηθεύονται τα τρωκτικά την τροφή τους. Έρευνα για παρουσία ή ίχνη τρωκτικών. Ερευνάται αν υπάρχουν ίχνη, ούρα, τρίχες, κόπρανα, δαγκωματιές σε δολώματα, κ.α.
 5. Προσδιορισμός του είδος του τρωκτικού, των σημείων που βρίσκονται οι φωλιές, οι πιθανές διαδρομές που ακολουθούν και γίνεται εκτίμηση του μεγέθους του πληθυσμού τους.

Στην συνέχεια σχεδιάζεται μια Ζώνη ασφαλείας με την τοποθέτηση των κατάλληλων δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία εξωτερικά, περιμετρικά του κτηρίου και της περίφραξης του χώρου, και εσωτερικά με την χρήση παγίδων σύλληψης με κόλλα. Τέλος αποτυπώνονται σε σχέδιο κάτοψης οι ζώνες ασφαλείας των δολωματικών σταθμών και διεξάγονται τακτικές επισκέψεις ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων.

Χημική καταπολέμηση

Στη μυοκτονία χρησιμοποιούνται συνηθέστερα δολώματα τρωκτικοκτόνα, τα οποία είναι δολώματα "νέας γενιάς" την οσμή των οποίων δεν την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος και πρόκειται για αντιπηκτικές ουσίες υποξείας τοξικότητας. είναι ισχυρά δηλητήρια που στόχο έχουν τη γρήγορη εξόντωση των τρωκτικών. Τοποθετούνται με την εμπειρία και τις γνώσεις εκπαιδευμένου προσωπικού σε κατάλληλες θέσεις και αποστάσεις ώστε να μπουν σε πιθανούς διαδρόμους που επιλέγουν τα τρωκτικά. Όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παροχής του σχετικού πιστοποιητικού απολυμάνσεως.

Μηχανική καταπολέμηση

Στη μηχανική καταπολέμηση αποφεύγετε η χρήση φαρμάκου και γίνεται προσπάθεια με μηχανικούς τρόπους να πιαστεί ο εχθρός, όπου συνηθέστερα είναι το ποντίκι. Οι μηχανικές παγίδες διαθέτουν ισχυρή κολλητική επιφάνεια πάνω στην οποία προσκολλάται και παγιδεύεται το τρωκτικό. Οι παγίδες αυτές έχουν ανοίγματα στα πλαϊνά μέρη για να μπορεί να εισέρχεται το τρωκτικό και ημιδιαφανές καπάκι από όπου μπορεί να ελέγχετε η κατάσταση της παγίδας. Σε βιομηχανίες τροφίμων όπου απαγορεύεται η χρήση χημικών ουσιών τοποθετούνται Μεταλλικές μηχανικές παγίδες πολλαπλών συλλήψεων ποντικών (multicatch), γαλβανισμένη για αντοχή στη διάβρωση, με διαφανές καπάκι για εύκολο έλεγχο. Κατάλληλη για έλεγχο τρωκτικών. Δέχεται παγίδα κόλλας» Επίσης χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενες μηχανικές παγίδες θανάτωσης και μεταλλικές παγίδες τρωκτικών.
 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η επιχείρηση μας χρησιμοποιεί εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, έχοντας σαν επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται έχουν χαμηλή τοξικότητα, είναι ακίνδυνα άοσμα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ οι χώροι που θα εφαρμοστούν είναι άμεσα διαθέσιμοι σε ανθρώπους και κατοικίδια

ΟΙ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης:
Αττική , Νότια Προάστια Αττικής, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα, Βάρκιζα, Αλιμος, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Αγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Υμηττός, Καισαριανή.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ - ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ

Απολύμανση με την οποία καταστρέφονται όλοι οι μικροοργανισμοί διακόπτοντας την μετάδοσή τους.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Απεντόμωση για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκονται.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Μυοκτονία τρωκτικών (ποντικοί, αρουραίοι) και αποκλεισμός από μελλοντική επανεμφάνιση.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, γραφεία, οικίες , νοσοκομεία, ιατρεία, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χώροι εστίασης, επιχειρήσεις τροφίμων.

Κλείστε το ραντεβού σας
Προσφορά
Συνδυάστε την Απολύμανση, Απεντόμωση του σπιτιού σα, με αυτή άλλης κατοικίας σας και κερδίστε έκπτωση -20%.

Επωφεληθείτε τώρα της προσφοράς 100%

Τα νέα μας

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της εταιρίας μας.

 • By

Μάθετε τι είναι αυτό που προσελκύει περισσότερο τα κουνούπια και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

 • By

Έντομα και τσιμπήματα: Μερικά έντομα μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικά. Αυτό, διότι τσιμπούν τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν διάφορα εξανθήματα και όχι μόνο. Αναλυτ

 • By

Τα μηχανοστάσια και ο χώρος πάνω-κάτω από αυτά, είναι αγαπημένος προορισμός για πάσης φύσεως εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου. Κυριότερη αιτία η ζέστη του κινητήρα, που προσελκύει τις γάτες (χαρακτηριστική εικόνα η ψιψίνα στο καπό), ενώ η προσβασιμότ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ