• Δευ - Κυρ από 8.00 πμ με 8.00 μμ
  • Αθήνα, Νότια προάστεια

Του Γιάννη Παρασκευόπουλου (Πηγαδούλιας)

Σε αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουμε μιλήσει ως παράταξη, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος έχω επισημάνει τα ζητήματα καθημερινότητας, που απασχολούν τους συνδημότες μας.

Ένα χρόνο από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους κάδους καθαριότητας σε ολόκληρο το δήμο.

Οι μισοί από τους κάδους που υπάρχουν χρειάζονται επισκευές. Έχουν τρύπιους πάτους και χαλασμένες ρόδες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται η άθλια εικόνα τα μισά σκουπίδια να είναι μέσα και τα μισά έξω από τους κάδους.

Η κατάσταση αυτή και μάλιστα στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο προσβάλει το δήμο μας στα μάτια τουριστών και επισκεπτών.

Εκτός όμως από την απαράδεκτη εικόνα δημιουργούνται και σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αφού τα μισά σκουπίδια είναι έξω, οι κάδοι δεν πλένονται και απολυμάνσεις δεν γίνονται.

Προτείνουμε:

Να επισκευαστούν οι χαλασμένοι κάδοι απορριμμάτων και να προστεθούν και άλλοι σε περιοχές που είναι λίγοι και υπάρχουν ανάγκες. Μέχρι τότε να γίνει καλύτερη κατανομή των κάδων με βάση τις ανάγκες και όχι προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Τουλάχιστον τους καλοκαιρινός μήνες, να γίνεται πλύσιμο και απολύμανση των κάδων.

Να γίνουν πιο τακτικά τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ειδικά το καλοκαίρι, γιατί πολλές φορές στα χωριά κάνουν και 15 μέρες να περάσουν να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Τα 4 καινούρια απορριμματοφόρα στα οποία έχει αναφερθεί η δημοτική αρχή από το 2019 πότε περίπου αναμένονται, για να βοηθήσουν τα παλιά και να βελτιώσουν τα δρομολόγια;

*Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας με την “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”


ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ